Kronika 2020

06.11.2022 18:48

Kronika Ostrovských ostrostřelců 2020  

 

Rok 2020 se nesmazatelně zapsal do historie Pandemickou vlnou Covid 19, která velice ovlivnila naši činnost.  

 

18.1. se Ostrovští ostrostřelci zúčastnili plesu v Senomatech, kam je pozvali ostrostřelci ze Senomat.  

 

7.3. se Ostrovští ostrostřelci zúčastnili ostrostřeleckého plesu v Chomutově. Na tomto plese se setkali s dalšími sbory Ostrostřelců zemí Koruny České.  

 

9.5. stáli Ostrovští ostrostřelci čestnou stráž při pokládání věnce k výročí 75 let od 2. světové války, před ostrovským zámkem.  

 

30.5. byli Ostrovští ostrostřelci součástí zahájení lázeňské sezony v Jáchymově, kde také vypálili slavnostní salvu.  

 

28.6. uspořádali Ostrovští ostrostřelci tréninkové střelby na střelnici v Březové u Karlových Varů. Na tyto střelby přijeli i hosté z Chomutovského sboru ostrostřelců.  

 

15.8. ostrostřelec Vladimír Kříž zorganizoval oslavu pro švadlenky, které při jarní pandemické krizi Covidu 19, ušily celkem 10 507 roušek a rozdaly je potřebným zdarma. Součástí oslavy byla hraná vycházka po Mlýnské stezce, na které spolupracovali Ostrovští ochotníci. Po vycházce následovala oslava v Lesní kavárně, kde osobně poděkoval i starosta Ostrova, ostrostřelec Ing. Jan Bureš.  

 

5.9. se Ostrovští ostrostřelci zúčastnili střeleb Ostrostřelců zemí Koruny České, které letos pořádali Loketští ostrostřelci na střelnici v Březové u Sokolova. Bohužel se nám nepodařilo zopakovat loňské výsledky. 

 

28.11. Uspořádali Ostrovští ostrostřelci své královské střelby na střelnici v Březové u Karlových Varů. Mistrem střeleb se stal náš hejtman Mgr. Petr Šindelář. Králem střelců se stal Ing. Jan Bureš.  

Plánovaný staroměstský advent, který už tradičně pořádají Ostrovští ostrostřelci ve spolupráci s Do-mem kultury, se bohužel kvůli další vlně Covid 19 neuskutečnil. 

 

Kontakt

Ostrostřelci Ostrov