Kronika 2021

06.11.2022 18:49

Kronika ostrostřelců Ostrov 2021

26.6.2021

Dne se uskutečnila první akce ostrostřelců tento rok, který je opět poznamenán epidemií COVID. Na dni pro Ostrov byla velice bohatá účast a na naší vzduchovkové střelnici bylo vypáleno přes 800 ran. Velký zájem byl o sklopné terče, které mnohé zájemce z řad veřejnosti nenechali v klidu.

4.9.2021

Ostrovští ostrostřelci se zúčastnili Královských střeleb Ostrostřelců zemí Koruny České v Kadani. Celkem se sešlo 6 ostrostřeleckých spolků. A to Chomutov, Rakovník, Loket, Senomaty, Ostrov a Stříbro. Počasí nám přálo a také nám přálo ostrostřelecké štěstí. Ostrovský ostrostřelec Vladimír Kříž obsadil v Mistrovských střelbách krásné 3 místo a to 10+3 dlouhá zbraň s nástřelem 73 bodů. Navíc ve střelbě na malovaný terč, kdy spolu soutěží králové jednotlivých spolků, umístil tak dobře svůj zásah, že tuto kategorii vyhrál a stal se Králem králů OzKČ pro rok 2021.

25. – 26.11.2021

Stáli jsme čestnou stráž při podpisu slavnostní smlouvy k 30 letům partnerství měst Ostrov a Rastatt, poté jsme se účastnili slavnostního odhalení opravených hrobů na místním hřbitově. Druhý den následovala Michaelská pouť která byla spojena s Klášterními slavnostmi, kde jsme také šli v čele procesí a potom byly naší slavnostní salvou zahájeny Klášterní slavnosti.

 6.11.2021

Tohoto dne se uskutečnili královské střelby našeho spolku. Tedy soutěž o nejlepšího střelce a krále střelců. A i když to bylo hodně napínavé, nakonec je jasno. Nejlepší mušku měl letos Petr Šindelář, který se tak stal Králem ostrostřelců a zároveň Mistrem střeleb.

11.11.2021

Tohoto dne jsme stáli čestnou stráž ke dni veteránů v kapli svatého Floriána. Zazněla zde slavná báseň “Na polích flanderských vlčí máky kvetou…”, V rámci pietního aktu ke Dni válečných veteránů zde byla vzpomenuta jména více než 80 občanů města, kteří položili svůj život ve “velké válce” (či 1. světové válce 1914-1918). Následovala modlitba za oběti a položení květin. Vzpomínku zakončily tóny vojenské večerky. Velice děkujeme všem, kteří přišli a kteří se na tomto záměru podíleli.

Plánovaný advent na starém náměstí se bohužel nemohl uskutečnit. Důvodem byla opět nastupující pandemie Covid.

Kontakt

Ostrostřelci Ostrov