Kronika 2019

06.11.2022 18:28

Kronika 2019

2. března - se Ostrovští ostrostřelci zúčastnili Ostrostřeleckého plesu Chomutovských ostrostřelců.

22. dubna - Ostrovští ostrostřelci, jako každý rok na velikonoce, přivítali jaro koledou a mnoho dam omladili svými pomlázkami.

8. května - Ostrovští ostrostřelci uctili památku všech, kteří položili život ve 2. Světové válce tichou vzpomínkou a salvou ze svých pušek.

15. května - Ostrovští ostrostřelci se již tradičně zúčastnili Svatojánských slavností Navalis v Praze, kde jako každý rok stáli čestnou stráž kardinálu Dominikovi Dukovi, a poté se v procesí vydali na Karlův most, kde výstřelem z pušek odstartovali fregatu na Vltavě.

25. května - Účast na slavnostním zahájení lázeňské sezony v Kyselce, kde ostrostřelci korzovali spolu s dámami z první republiky, po místním parku, a pak zahájili sezonu výstřelem ze svých pušek. Následně odjeli do Jáchymova a stali se součástí historického průvodu. Po požehnání pramenům, otevřeli lázeňskou sezonu výstřelem z pušek.

26. května - Premiéra Hrané procházky po Mlýnské stezce, na které spolupracoval ostrovský ostrostřelec Vladimír Kříž s Ostrovskými ochotníky. Premiéra měla velký úspěch a dočkala se několika repríz, a to 28. července a 6. října. Hraná vycházka se stala velmi populární, o čemž svědčí její návštěvnost.

15. června - Ostrovští ostrostřelci se prezentovali na Dni pro Ostrov, kde měli svoji vzduchovkou střelnici a každý návštěvník si mohl vyzkoušet svoje střelecké schopnosti.

14. září - Ostrovští ostrostřelci se zúčastnili Střeleb Ostrostřelců zemí koruny České. Tyto střelby se Ostrovským ostrostřelcům vydařily, o čemž svědčí umístění. S velkým úspěchem obsadili 2-5. místo. Samozřejmostí bylo první místo v klání spolků.

Pořadí ve střelbě na pistolový terč a terč orel 50m:

1)   Miloš Pešek ………………………………. 91         (Senomaty)

2)   Vladimír Kříž ……………………………….79         (Ostrov)

3)    Jan Bureš…………………………………….67         (Ostrov)

4)    Petr Šindelář……………………………….54         (Ostrov)

5)    Dominika Šindelářová………………….53         (Ostrov)

6)    Jan Mikeska…………………………………50

7)    Josef Bouda…………………………………44         (Senomaty)

8)    Pavel Holeček………………………………44

9)     Milan Mansfeld…………………………..40

10)    David Bouda…………………………..….38         (Senomaty)

11)    Miroslav Růžek…………………………..36

12)    Jiří Kubelka…………………………………33         (Rakovník)

14)    Norbert Cháb……………………………..29         (Chomutov)

15)    Jan Valer………………………………..…..28

16)    Pavel Srp……………………………..……..21

17)    Jaroslav Haifler……………………………18

19)    Tomáš Valer…………………………..…..17

20)    Dana Bechyňská……………..…………..17        (Rakovník)

21)    Karin Kochánková……………………….16

22)     Radek Fišer………………………………….13

29. září - Ostrovští ostrostřelci zahájili Michaelskou pouť na Starém náměstí výstřelem ze svých pušek. Poté korzovali, jako každý rok po Starém náměstí a zastavili se už tradičně u Ostrovských velocipedistů.

2.listopadu - Ostrovští ostrostřelci uspořádali své Královské střelby na střelnici v Březové. Střelby se moc podařily a vyhodnocení se konalo večer v restauraci Kozlovna.

Umístění: Střelba na pistolový terč 50 m:

1)   Petr Šindelář …………………………… 70 b

2)   Ivan Nepraš ..…………………………… 62 b

3)   Dominka Šinedlářová ..…………….. 60 b

4)   Jan Bureš ..……………………………….  60 b

5)   Vladimír Kříž …………….………………. 60 b

6)   Jaroslav Zelenák …………………….…. 43 b

Střelba na malovaný terč o Krále střelců. Letošní terč dodal loňský král Vladimír Kříž.

1)    Ivan Nepraš (zásah přímo do středu terče!)

2)    Dominika Šindelářová

3)    Petr Šindelář

4)    Jan Bureš

5)    Jaroslav Zelenák

Letošním Králem střelců je Ivan Nepraš gratulujeme.

1. prosince - Slavnostní účast na rozsvícení vánočního stromu v Ostrově na Mírovém náměstí. V tento sváteční čas ostrostřelci už zbraně nenosí, jen lucerničky se světélkem a rozdávají pozvánky na 4. advent, který se každoročně koná na Starém náměstí.

22. prosince - Ostrovští ostrostřelci ve spolupráci s Domem Kultury uspořádali Staroměstský advent na Starém náměstí. Jako každý rok vydávali ze své polní kuchyně polévku a svařené víno zdarma. Na připraveném pódiu byl vánoční program a vánoční atmosféru dotvořil pan farář Marek Hric, který předával betlémské světlo. Advent se nesl ve velmi přátelské atmosféře a velká účast z řad obyvatelstva celou akci ještě potrhla.

Kontakt

Ostrostřelci Ostrov